Om mig

Johanna Jönsson_04

Det behövs fler i riksdagen som vågar ifrågasätta och sticka ut hakan. Fler som sätter hälarna i marken när människors rätt att bestämma över sina egna liv får ge vika för fyrkantiga system och politikers egenintressen. Fler som ser varje människa, oavsett födelseort, som en resurs och varje strävsam företagare som den hjälte hen är. Fler som, både i det partipolitiska arbetet och i media, kan sätta begripliga ord på de idéer som idag faller utanför de snävt satta ramarna. En sådan person försöker jag vara. Min främsta styrka ligger i att jag alltid försöker stå för vad jag tycker, även när det vore enklast att bara sitta tyst.

Jag är sedan valet 2014 riksdagsledamot för Centerpartiet och partiets migrationspolitiska talesperson. Tidigare har jag bl.a. jobbat som kommunikatör, servitris, fastighetsförmedlare, flygvärdinna, projektledare och med politisk påverkan för ett av Sveriges största industriföretag. Jag har pluggat juridik, kriminologi och internationella relationer. Ursprungligen är jag från Dalarna och har bott många år i Förenade Arabemiraten och Spanien.

Jag vurmar för mod, öppenhet och omtanke.

4 thoughts on “Om mig

 1. Pingback: I Miss My Political Happiness- The Cause of Political Apathy | PirateTimes

 2. Pingback: Piracy Lab | I Miss My Political Happiness / The Cause of Political Apathy

 3. Hej,
  Tack för att du sticker ut och det står för det - skön stil och det är bra. Jag har inte röstat på ditt parti någon gång, men på Er allians, men blev besviken i senaste valet med att vara se Er uddlösa och mina förväntningar lågt mycket högre, men det bidde inte så..

  Mina förväntningar på politiker är att skapa förutsättningar för ex.vis arbete, men ser ingen progress här på någon front och oavsett parti. Generellt för långsamt tempo (gäller samtliga partier), för mycket byråkrati mm. Finns en förbättringspotential här. Hör av dig om du behöver uppslag.

  Nåväl, du gjorde ett bra framträdande i TV ikväll och agerar som du skriver - må så gott!

  Björn

 4. Hej,
  Upplyftande att se dig argumentera för en generös och öppen flykting- och asylpolitik i kvällens Aktuellt efter införande av id-kontroll. Jättebra och tydligt från din sida och det känns bra att det finns politiker som ställer upp för ett öppet samhälle, nu när paniken drabbat det politiska etablissemanget .
  Allt gott,
  Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>