Land efter land stänger

Nu har Syriens grannländer bestämt sig för att även de behöver ett ”andrum”. I måndags stramade Libanon åt sina inreseregler och imorgon inför Turkiet visumkrav för syrier som reser via flyg och båt. I den syriska öknen sitter tusentals människor och väntar på att bli insläppta i Jordanien. Den som fortsätter hävda att vi ska ”hjälpa i närområdet” eller att flyktingar ”ju faktiskt kan få skydd i andra länder” behöver uppdatera sina kunskaper.

”The rise in the influx of Syrians to Jordan’s borders in recent months is the result of an intensification of hostilities inside Syria combined with the fact that the two other countries neighbouring Syria who have received considerable numbers of refugees - Lebanon and Turkey - have also effectively closed their borders to Syria’s refugees.” Från Amnestys rapport.

Få andra att läsa det här
Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>