Det heter id-krav

Nu tar vi det här en gång för alla. Det id-KRAV* som införs vid midnatt handlar alltså om att få färre människor att söka skydd i Sverige. Det handlar INTE om att hitta terrorister. Det har även regeringen varit väldigt tydliga med från första början. Ok? Allt klart nu? (Apropå den stora förvirring som fortfarande råder.)

*Snälla, sluta kalla det id-kontroller. Det är en undanmanöver från regeringen som får det att låta mjukare. Dessutom blandas det då lätt ihop med de redan införda gränskontrollerna (där asylrätten värnas). Det korrekta begreppet är id-krav. Det är ett krav på giltiga id-handlingar som införs. Kontrollerna är bara en följd av det kravet.

Få andra att läsa det här
Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>