Vissa dagar orkar jag inte

Många frågar hur jag orkar. Det enkla svaret är att det gör jag inte. Idag fick jag i tårar gå ut från ett möte för att jag inte längre orkade. Jag orkade inte höra hur människor med skyddsskäl, som bedöms riskera döden i sina ursprungsländer, nu kommer tvångsutvisas. Jag orkade inte höra frågorna från en annan ledamot om hur man kan göra för att utvisa fler fattiga och ensamma barn trots att det saknas ett ordnat mottagande. Jag orkade inte höra hur de där fallen som brukar tas upp i media, de där extremt utsatta människorna som inte passar in i mallen, nu kommer bli av med sin enda möjlighet att få stanna. Jag orkade inte höra mer om regler, upphandlingar, bygglov, försäkringsbolag och annat som gör att Migrationsverket inte får göra mer, trots att man både kan och vill.

Och jag orkade inte höra kommunalrådet, i en av de kommuner som under många år gjort allra mest, berätta om sin ilska över att alla dem som aldrig tagit sitt ansvar nu tillåts avgöra att det är fullt i Sverige. Eller den höga företrädaren för en myndighet beskriva att hen nästan sagt upp sig efter regeringens pressträff, eftersom hen inte vill medverka till det som nu sker.

Men när jag hade gråtit en stund gick jag in igen. För det finns inget annat alternativ. Inte för mig, inte för kommunalrådet, inte för myndighetsföreträdaren. Att ge upp är inte ett alternativ. Och efter de senaste dagarnas inflöde av mail och kommentarer så känner jag mig som en pytteliten del av något stort. Det finns alldeles uppenbarligen enormt många fler som är beredda att kämpa.

Få andra att läsa det här
Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

One thought on “Vissa dagar orkar jag inte

  1. Hej! Några dagar innan julledigheten skulle börja kändes det mesta riktigt motigt och tungt, men så fick jag ett uppmuntrande mejl från någon ”Hang in there! … snart är det ledigt!”. Och då orkade jag fram.
    Nu får du ett ”-Hang in there! Du gör skillnad på riktigt och jobbar för ett väldigt viktigt mål!” från mig.
    Om vi alla kan peppa någon att orka bara lite till när allt känns tungt, så kan vi tillsammans ta det här en bra bit framåt och kanske klara av vårt stora ansvar och åtagande. Hjälp andra att ta tag i sina tappade sugar, stafettpinnar och vad det kan vara för hinder som dyker upp längs vägen mot ett helt integrerat och starkt nytt Sverige. Alla behövs!
    Önskar dig och alla andra superhjältar ett fantastiskt Gott Nytt 2016!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>