Utvecklingen

Antalet människor som kommer med båt från Turkiet över till Grekland har återigen ökat efter att under några dagar minskat rejält, jämfört med när det var som flest. Här i Sverige har antalet asylsökande minskat, från ca 9000-10 000 i veckan till 6100 de senaste sju dagarna. Troliga orsaker är vinterkyla, brist på sovplatser, längre handläggningstider, skärpt gränsbevakning (inte minst på Balkan där enbart bevisade syrier, irakier och afghaner släpps förbi) och striktare asylregler i flera EU-länder.

En svår fråga är vad som kommer ske i Grekland nu när många tusentals blir fast där och fler fortsätter komma. Något annat som måste följas nära är hur både den grekiska och turkiska gränsbevakningen utvecklas utifrån den här situationen. Personligen är jag djupt oroad.

För den som är intresserad så finns det bra statistik hos IMO och Migrationsverket.

Få andra att läsa det här
Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

One thought on “Utvecklingen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>