Dags för nästa område

Igår talade jag i Kumla och idag har jag på allvar satt igång med min djupdykning i varför det tar så lång tid för högutbildade nyanlända att få sina utbildningar validerade och komma i jobb. Det blev två studiebesök med fokus på vårdpersonal. Ett på primärvården i Kumla där man kör ett snabbspår för läkare. Det har på kort tid löst deras långvariga läkarbrist och borde snabbt exporteras till andra platser. Det andra besöket var på det kommunala kompetenscentret i Köping där man nyligen startat SFI för vårdakademiker. Jag fick träffa den första klassen med 24 deltagare och det bara bubblade av åsikter. Min lista med brister i systemen kunde fyllas på med flera nya punkter. Det som blev tydligast var ändå hur sorgligt svårt det är att få fram praktikplatser till de här människorna, trots att det är stor brist i hela landet på just deras yrken. Helt otroligt att det kan få fortsätta såhär. Dessutom fick jag med mig ett gäng bra frågor till mina kommande möten med Socialstyrelsen och Arbetsförmedlingen.

Få andra att läsa det här
Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>