I SvD om FP:s nya krav

Den som funderar på hur vi i Centerpartiet ställer oss till de förslag Folkpartiet idag för fram på DN Debatt kan till exempel läsa den här lilla texten hos SvD. Inte heltäckande, men ändå något. Gällande KD:s och FP:s förslag om att ändra permanenta uppehållstillstånd till tillfälliga finns mycket att säga. Vår huvudingång har varit att permanenta är viktigt för hen som kommer från en konflikt som förväntas pågå länge, inte minst för att hen ska kunna känna sig trygg, återförenas med sin familj och då även lättare kommer kunna fokusera på jobb och utbildning.

För mig är det dock viktigt att vara tydlig med att vi fram till partistämman i höst kommer diskutera varenda förslag som läggs fram. Vissa kan snabbt avfärdas, andra kräver mer tankeverksamhet. Men vi behöver hursomhelst lyfta på varje sten. Inte minst för att alla som går runt och tänker på det här ska få en ärlig chans att lägga fram sina funderingar utan att ha blivit avfärdade i förväg.

Få andra att läsa det här
Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>