Dokument utifrån

Om man tror att frågan om hur vidriga Daesh (IS) ska stoppas är enkel, så kan jag rekommendera de senaste två inslagen från Dokument utifrån. De ger en bra övergripande bild av situationen och hur den uppstått. Alla som de senaste dagarna ohämmat angripit kommunledningen i Örebro (ofta baserat på en enda journalists valda vinkel) för deras förslag till insatser bör själva komma med något mer än ”Har man väl åkt till Syrien förtjänar man att dö” eller ”Den som åkt ner dit ska ha livstids fängelse eller bli av med sitt medborgarskap”. De här frågorna är mycket, mycket svårare än så. Men det betyder inte att vi kan undvika dem. Själv gör jag just nu vad jag kan för att bättre förstå och därmed kunna ta tydligare ställning. Något jag dock helt säkert kan säga är att alla dem som för tillfället tvingas fly måste få bättre stöd och någonstans att ta vägen. Att så många i det här läget lägger energi på att diskutera hur man ska få färre att söka sig till Sverige är verkligen helt absurt. http://www.svtplay.se/video/2609179/libanon-pa-randen-till-katastrof

Få andra att läsa det här
Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>