Mina riksdagsmotioner

Just nu pågår allmänna motionstiden, den period på riksdagsåret då vi som ledamöter kan lämna in våra egna förslag till riksdagen. Eftersom förfarandet är nytt för mig, men även för partiet i opposition, så har det inneburit en del förvirring. Det finns såklart hur mycket som helst man skulle kunna skriva om, men för mig har det ändå varit viktigt att det här första året försöka hålla mig till ämnen som jag brinner lite extra för. Eftersom motionerna ändå avslås i princip automatiskt så har jag valt att inte lägga alltför mycket kraft på långa texter. Det viktigaste är ju ändå att det finns något som visar vilka frågor jag tycker är viktiga. Om ett år kommer en ny chans, så det är dags att börja bunkra nya förslag. Här kommer en lista på mina motioner. Den som vill läsa dem i sin helhet kan gå in på min ledamotssida där de kommer att laddas upp så snart de lämnats in av den administrativa personalen.

Arbetskraftsinvandring (kommittémotion som skrivs under av mig som talesperson)
Säkra HBT-flyktingars rättigheter
Frontex Plus måste värna asylrätten
Jämställd migrationspolitik (med Rickard Nordin)
Grön integration på landsbygden (med Kristina Yngwe)
Synliggör skatterna
Avskaffa monarkin
Minskat antal riksdagsledamöter
Princip om skademinimering
Avskaffa danstillståndet
Filosofisamtal i skolan
Tillsätt en upphovsrättskommission (med Per Lodenius)
Förändrad roll för Systembolaget (med Johan Hedin)

Frågor som jag hade tänkt skriva om men som kom med i parti- eller kommittémotioner:
Oaktsamhet vid våldtäkt
Våld i nära relationer drabbar även män
Integration genom förändringar på bostads- och arbetsmarknaden
Förenklingar för företagare

Frågor som jag hade tänkt skriva om men helt enkelt inte mäktade med:
Psykisk ohälsa
Hedersrelaterat våld och förtryck
Hur ett icke jämställt samhälle drabbar män
Framtidens grundtrygghetssystem
Förbättrad sexualundervisning

Få andra att läsa det här
Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>