Ilskan kopplad till det juridiska könet

I Indien har nu Högsta domstolen godkänt beslutet om att införa ett tredje juridiskt kön. Det kan vara ett första steg, men i förlängningen bör vi avskaffa juridiskt kön all together. Om detta har jag skrivit en debattare som finns att läsa hos Nyheter24. Och just nu har jag alldeles ont i magen av alla arga reaktioner. Varför är manligt/kvinnligt en så himla känslig fråga för så många? Det är ju inte direkt som att jag föreslagit att vi ska tvångsdestruera könsorganen på folk eller lobotomera någon för att hen ska passa in i de bredare ramarna. Den som rakt av känner sig som man eller kvinna kommer fortfarande få plats. Men det kommer även finnas plats för alla andra.

Få andra att läsa det här
Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>