Mitt löfte till mig själv

För ungefär ett år sedan gick jag en ledarskapsutbildning där vi blev ombedda att fundera på, och skriva ner, våra viktigaste grundvärderingar, vad vi vill sträva mot, utifrån vilka vi vill leva våra liv. Eftersom jag de senaste åren befunnit mig i en process där jag gradvis försökt förstå mer och mer om mig själv så valde jag att ta uppgiften på största allvar. Under en vacker cykelsemester i Frankrike med min älskade mamma tänkte, diskuterade och konkretiserade jag. De fem saker som till slut fanns kvar var: mod, äkthet, omtänksamhet, ödmjukhet och pålitlighet.

Under hösten upplevde jag några av de absolut mest omtumlande sakerna hittills i mitt liv och det känns som att väldigt lite av det som innan dess var jag finns kvar. Men de fem grundvärderingarna står underligt nog fast. De har funnits med genom alla tårar, all ångest, all glädje och alla utmaningar. Och de har hjälpt mig att våga.

Sedan jag skrev mitt uppgivna blogginlägg förra veckan har jag fått så många fina reaktioner. Människor både inne i och utanför politiken har låtit mig ta del av sina känslor och gett mina ord vingar. Det har värmt min själ och stärkt mig i min uppfattning om att jag bara kan göra det här om jag tillåter mig att vara jag fullt ut. Det har gett mig nytt engagemang och ny glädje. Jag är inte ensam. Inte alls. Och jag tror att jag kan göra något bra av den här möjligheten.

Samtidigt finns det personer som tycker att mitt inlägg var dumt, att det splittrar partiet, att man som någon typ av ledarfigur ska vara stark inför andra, att jag som toppkandidat har en skyldighet att inte ”svika” dem som röstat mig dit. För mig är de här sakerna tunga att höra. Jag vill inte att någon ska känna sig sviken av mig. Men samtidigt kan jag inte hålla med. För mig vore det största sveket att inte våga visa mig svag, att inte våga stå för vad jag tycker, att inte våga gå min egen väg. Och jag hoppas verkligen att de som röstade fram mig gjorde det för att de ville se mer av just de egenskaperna. Jag tycker jag har varit tillräckligt tydlig om att det är vad man får. Men oavsett vad så är det den jag vill och kommer att vara.

Så mitt löfte till mig själv är att stå fast vid mina grundvärderingar så mycket jag bara kan, rakt igenom hela den här processen. Det kommer kanske innebära slitningar, tvivel och uppbrott. Men det kommer ändå vara rätt. Både mot mig själv och alla andra.

Få andra att läsa det här
Share on Google+0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>